Alles wat je moet weten

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in Vrijheid leven. We staan stil bij het feit dat dit niet vanzelfsprekend is.Dit doen we in Groningen in het Stadspark met het Bevrijdingsfestival. Misschien kom je voor het eerst, of kom je juist al jaren. We hebben een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die belangrijk zijn om te weten.

Pin-only

Het Bevrijdingsfestival Groningen gaat dit jaar over op Pin-only. Dit betekent: geen gedoe met muntjes, geen rijen bij de muntenkassa maar wel snelle service bij de bar. Je kunt overal veilig en snel betalen met je pinpas. Alleen contant geld bij je? Dan kun je op twee punten een cashcard aanschaffen waar je geld op kan zetten. Lees hier meer over Pin-only.

Nieuwe plattegrond

Het terrein is dit jaar anders ingedeeld. De Main Stage en Sena Performers Stage blijven op de Drafbaan. Het Podium Weide Wereld en de Kids Area krijgen meer ruimte en staan vlakbij de Kinderboerderij. Daar in de buurt vind je Podium Noord. Dansen bij de Bus wordt Dansen bij de Vijver, achter het wokrestaurant Ni Hao. Daar vind je ook de Loocal Heroes, vlakbij de voetbalvelden van Velocitas en de atletiekbaan. Daar hoort natuurlijk ook een nieuwe plattegrond bij. Die download je hier.

Tip: in verband met de drukte op de Concourslaan raden we je aan een andere ingang te nemen! Bijvoorbeeld bij Vesta of MartiniPlaza.

Weersverwachting

Het wordt naar verwachting 10 graden. Zorg ervoor dat je je warm aankleedt. We hopen natuurlijk dat het droog blijft, maar een poncho is altijd handig.

Timetable

Wil je weten hoe laat je favoriete artiest optreed? Download hier de timetable. Tip: sla hem gelijk op, zo heb je hem altijd bij de hand!

Bereikbaarheid

Kom je te voet, met de fiets of het openbaar vervoer? We hebben hier de beste routes voor je uitgestippeld. De hele dag staan er verkeersregelaars voor je klaar. Zij wijzen de juiste en de snelste route aan.

Huisregels

Iedereen is welkom in het Stadspark. Samen zorgen we voor een goede sfeer, en hiervoor hebben wij jouw medewerking nodig. Hier staan een aantal huisregels waaraan iedereen zich tijdens het festival dient te houden.