Kraantje Pappie Ambassadeur van de Vrijheid

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Op 5 mei reist de Groningse rapper per helikopter door het land als Ambassadeur. Zijn laatst stop is Groningen waar hij samen met alle festivalbezoekers in het Stadspark de vrijheid komt vieren. 

Dit is vanochtend bekend gemaakt op NPO 3FM. Naast Kraantje Pappie zijn Sam Feldt en Maan de helikopteracts van 2019. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wijst jaarlijks drie Nederlandse artiesten aan die in helikopters van het Ministerie van Defensie langs de veertien Bevrijdingsfestivals reizen. Rond de optredens vragen de artiesten aandacht voor de thema’s vrijheid en onvrijheid.

Kraantje Pappie leek het als puber al “gaaf om in een helikopter te zitten en vijf optredens op één dag te doen”. “Nu besef ik dat het veel meer is dan dat: ik ben een heel jaar Ambassadeur van de Vrijheid en het is een grote eer dat ik ben gekozen. Ik zou in deze functie weleens goed met mijn neus op de feiten willen worden gedrukt, de realiteit zien van wat vluchtelingen of oorlogsslachtoffers meemaken. Ik wil iets gaan zien dat ik nog niet ken en wat ik nog niet eerder ervaren heb. Als mens leer je daar van en ik hoop mijn publiek weer mijn ervaring door te kunnen geven.”

Sinds zijn debuutalbum Crane in 2012 uitkwam (geproduceerd door Noisia) is de rapper niet meer weg te denken uit de hitlijsten en is hij een van de meest succesvolle rappers van Nederland. Hij heeft inmiddels bijna 1000 optredens op zijn naam staan. Grote shows op o.a. Lowlands, Pukkelpop, Rock Werchter, Zwarte Cross en Pinkpop bezorgden de Groninger een onschendbare live-reputatie. Met zijn energieke show, rake teksten en talloze hits is hij zeker weten een spectaculaire afsluiter.