Dabke to go | Ontsteken Vrijheidsvuur

Vrijheid bestaat voor mij uit liefde, geluk en rijkdom. Het maakt niet uit waar ik ben. Ik zal mij vrij blijven voelen zolang ik lief kan hebben, mijn geluk achterna kan gaan en de kans krijg om mijn eigen rijkdom te kunnen maken.’’ -Ahmad Abdulwahab, de initiatiefnemer van Bab Ad-Daar. Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een community van ruim 150 nieuwkomers die samen repeteren, voorstellingen maken en theatrale participatieprogramma’s ontwikkelen bij de voorstellingen van NITE en Club Guy & Roni.

Bab Ad-Daar is zeker niet te missen. Ze gaan namelijk Dabke To Go! Passend bij het tijdschema en de omgeving van het Bevrijdingsfestival, hebben ze speciaal voor de gelegenheid een reizende ’to go’-versie van de dabke-dans gemaakt. Je bent van harte welkom om bij een van de dabkes in het midden van het festivalterrein aan te sluiten!

Celebrate and feel the freedom.

Ontsteken Vrijheidsvuur

In de nacht van 4 op 5 mei komen lopers vanuit het hele land naar Wageningen, Stad der Bevrijding, om het Bevrijdingsvuur op te halen. Atletiek Groep Groningen, verschilmaker Myron Hamming en burgemeester Koen Schuiling nemen het vuur mee terug naar de Main Stage in het Stadspark. Burgemeester Koen Schuiling en Verschilmaker Myron Hamming ontsteken het vrijheidsvuur. Het vuur symboliseert de bevrijding van Nederland, draagt bij aan de boodschap van vrede en vrijheid en is een belangrijk moment in de overgang van het herdenken op 4 mei en het vieren & koesteren van de verkregen vrijheid op 5 mei.