Bab Ad-daar

Bab Ad-daar: (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een community van ruim 150 nieuwkomers die samen repeteren, voorstellingen maken en theatrale participatie programma’s ontwikkelen bij de voorstellingen van NITE.

5 mei 2021 verzorgden ze een indrukwekkende performance tijdens de ON AIR editie. Dit jaar staan ze tijdens een change over op het hoofdpodium. Ahmad Abdulwahab is creatief producent en de oprichter van dit gezelschap.

→ Ahmad: “Als een Syrische nieuwkomer in Groningen, zat ik veel meer thuis dan dat ik wou. Daarom besloot ik om mijn dansvaardigheden te verbeteren. Danservaring had ik al In mijn thuisland Syrië opgedaan. Omdat ik geen idee had waar ik terecht kon, besloot ik om letterlijk op de deur te kloppen bij de Machinefabriek in Groningen. De Machinefabriek is de thuisbasis van NNT en Club Guy & Roni. Ik vroeg vervolgens of ik hulp kon krijgen om mijn (dans) vaardigheden te ontwikkelen.

Ik heb destijds een keer om hulp gevraagd, en nu nog steunen alle mensen van NNT en Club Roni mij als danser en nemen zij mij serieus als artiest. Omdat ik dit heb meegemaakt, wil ik graag deze positieve en warme ervaring delen met andere Syrische nieuwkomers! Dit wil ik doen bij NNT en Club Guy & Roni via het project Bab Ad-daar, wat de deur van het huis betekent in Arabisch.”