Inge van Calkar

De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het elektronica licht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een rock randje. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat ze vol energie op het podium!

Ooit begonnen als een singer-songwriter heeft Inge al veel meegemaakt. De Groningse is niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit Touchdown, die als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze de goede koers gevonden heeft. 

Inge weet de nieuwe koers zich steeds meer eigen te maken en met “Full Color” (2021) horen we een Inge van Calkar die de haar plek helemaal heeft gevonden. Electropop, met scheurende synths, onontkoombare gitaren, en alles op een dansbare beat. Full Color is mede het resultaat van Inge’s samenwerking met top producer Gordon Groothedde. 

Het album levert Inge een aantal radiohits op. Eerste single “Touchdown” wordt tot top song gekozen bij NPORadio2, maar ook “The Ocean Never Ends” en “Spinning Around” behalen de playlist! Een mooie bekroning volgt: op het Popgala Noord, tijdens Eurosonic 2021, wordt Inge verkozen tot BESTE ARTIEST. 

De release-flow gaat gestaag door. De single “Summer Rain” schopt het ook weer tot de playlist van Radio2. Je kan niet meer om Inge heen! Dat valt ook op bij de grote spelers. Het befaamde Cloud9, bekend van vele successen in dance en pop, heeft z’n oog laten vallen op Inge en vanaf december 2021 maakt zij deel uit van zowel publishing als label van Cloud9.

Bospop, het roemruchte festival in Limburg, legt Inge en haar band vast voor de editie 2022. Op hetzelfde podium als Sting, Melissa Etheridge en Kensington zal Inge haar show kunnen laten zien. En dat is een show die je gezien móet hebben. Een waar spektakelstuk dat onder de naam “The Magical Rollercoaster live Experience Show” menigeen heeft doen verbazen. Met die ‘experience’ gaat Inge ook in 2022 weer optreden. 

Het Dagblad van het Noorden gaf de show 4 sterren en noemde de show een ‘adembenemende achtbaan’. 

Ach, Je moet het gezien hebben om erover mee te kunnen praten…!