Jungle by Night

Al meer dan tien jaar verwarmt Jungle by Night de dansvloeren met hun dwarsdoorsnijdende muziek op meer dan 600 festivals en podia in 34 landen. 

Het negenkoppige instrumentale collectief bracht zes albums uit waarbij ze de taal van hun analoge instrumenten voorop stelden en mensen lieten dansen op ritmes en grooves geïnspireerd door krautrock, dance, jazz, en funk. Met haar unieke sound speelt Jungle by Night voor elk publiek: van jazz, tot pop en van dance tot hip hop. Het begon allemaal in 2009, toen een groep vrienden en familieleden uit Amsterdam bij elkaar kwamen met een voorliefde voor dezelfde muziek. Ze vormden een band waarin niet de zang centraal staat, maar het samenspel tussen de blazers, percussie en akkoorden. Artiesten als de Budos Band (met leden van Sharon Jones & The Dap-Kings), Mulatu Astatke, Fela Kuti en el michael’s affair waren bronnen van inspiratie. Al snel na hun eerste concert werd de band opgepikt door radio, nationale tv en verschillende festivals in Nederland. Vanaf hier leidden hun gecombineerde smaak en ontembare honger naar muziek de weg. 

De band heeft op veel podia opgetreden; op de heilige grond van Glastonbury, Fuji Rock en Montreal Jazz, Rough Trade NYC en optredens in alle Europese hoofdsteden. Eind 2018 markeert de release van hun vijfde album op het alom gerenommeerde Rush Hour Records. Living Stone ziet Jungle By Night nieuwe dieptes verkennen. 

De corona crisis veegde een agenda vol shows schoon. Om de moed erin te houden, bracht de band een album uit met Live Recordings van hun vorige tournee. Als onderdeel van het ‘nieuwe normaal’ gaven ze een exclusief live stream concert in Paradiso Amsterdam. Jungle by Night zat niet stil en werkte hard aan nieuwe manieren om vanuit huis muziek te maken. Op 11 september kwam een van hun nieuw gemaakte singles uit; Unlimited Love. In het voorjaar van 2021 gaf Jungle by Night een aantal Fieldlab-concerten ter voorbereiding op hun najaarstournee ter ere van de release van hun aankomende album ‘Algorhythm’. Nu is de band klaar om live muziek naar een nieuw niveau te tillen. Jungle by Night stond in 2018 ook op Bevrijdingsfestival Groningen. Dat betekent: een nieuwe ronde en nieuwe kansen om ze live te zien!