Lisa Ploeger

Rauwe countrypop en verhalen diep uit het hart. Dat is waar de muziek van Lisa Ploeger om draait. De Drentse muzikante speelde met haar rootsy muziek al op het Bevrijdingsfestival Drenthe, Eurosonic Noorderslag en in Paradiso. Daarnaast tourde ze in 2022 mee met de Popronde als één van de meest geboekte acts en stond ze in voorprogramma’s van Tim Knol en het Noord-Nederlands Orkest.

In het najaar van 2022 bracht ze haar debuut EP ‘Dear Diary’ uit, een EP die haar meest persoonlijke liedjes in 1 heeft gebundeld. Het neemt je op een reis door haar leven, startend bij het opgroeien als klein meisje in een muzikaal gezin tot aan de struggles van de corona crisis, het verlaten van toxische mensen en het vinden van liefde.

Haar nieuwste single ‘I Blame Myself’ gaat over te veel hooi op je vork nemen en moeilijk rust kunnen pakken. Vandaag de dag is er zo veel sociale druk vanuit social media dat het soms lastig kan zijn om niet overwerkt te raken. Zo gaan mensen maar door en door en door zonder stil te staan bij wat er allemaal gebeurt. Met het liedje ‘I Blame Myself’ wil Lisa deze mensen een hart onder de riem steken. Deze single markeert de start van haar tweede EP die in de zomer van 2024 uit zal komen.