Selah Sue

Ontdekt in 2011 met haar gelijknamige debuutalbum, dat dubbel platina werd in Frankrijk, zal Selah Sue op 25 maart haar derde album uitbrengen. Vandaag onthult ze een tweede single daarvan, na “Hurry”, getiteld “Pills”. Deze single, geschreven en gecomponeerd door de Belgische zangeres, is een onstuimig disco-pop anthem.

Elk van de nummers op “Persona” zal een van de facetten van haar caleidoscopische persoonlijkheid oproepen: de minnaar, de hedonist, de onafhankelijke, de gekwelde…

Achter de glitter en de sprankelende ritmes van “Pills” gaat een donkere kant van de artieste schuil: haar strijd tegen de depressie die haar al sinds haar adolescentie teistert. Selah Sue praat er al jaren moedig over – ze is betrokken geweest bij het onder de aandacht brengen van jeugddepressie en het helpen van degenen die erdoor getroffen zijn. Ze zegt dat antidepressiva haar in staat stelt haar evenwicht te vinden en dit dagelijks te bewaren. Het nadeel is dat haar medicatie haar soms het gevoel geeft afgesloten te zijn van haar gevoelens.

“Pills” draagt een sterke boodschap van zelfacceptatie uit, gedragen door Selah Sue’s intense stem, zowel zonnig als ontroerend in haar zoektocht naar innerlijke vrede. Paradoxaal genoeg, met zijn sprankelende melodie en bedwelmende instrumentatie, is “Pills” een triomf van leven, hoop en emotie.