Shantel & Bucovina Club Soundsystem

Met deze onbevangen aanpak is Shantel de hoorbare kant van een ander Duitsland. Hij is de eerste die een kosmopolitisch geluid in de lokale popcultuur heeft geïnjecteerd. Bij hem is migratie hoorbaar en dansbaar. Hij speelt muzikale schatten uit Zuidoost-Europa, het Midden-Oosten of het Middellandse Zeegebied in een nieuwe context, waardoor het mogelijk wordt om intuïtief de cultuur waarin het is ontstaan te ervaren. Zijn methode is cultural sampling: dingen uit hun context halen en in een nieuwe plaatsen. Clubcultuur als een concept van permanente ontwikkeling, niet als een museum waarin eeuwig hetzelfde wordt herhaald – zoals in Berlijn, waar duizenden toeristen voor Bergain wachten om het voorspelbare te kunnen ervaren.

Nu, op de 30e verjaardag van Club Guerilla, opent Shantel een nieuw hoofdstuk op zijn nooit eindigende tournee onder de noemer: “Shantology // 30 Years of Club Guerilla”. Deel één van de komende SHANTOLOGY Trilogie zal voor dat festijn verschijnen. De albums zullen vol staan met onuitgegeven nieuw opgenomen en ‘goed opgehangen’ materiaal dat de tijdloze hitkwaliteit van zijn muziek op indrukwekkende wijze zal benadrukken. Een recensie? Nee, meer een retrospectieve vooruitblik. Deze discopartisaan houdt van spannende dingen, en is altijd goed voor verrassingen.
Het eerste deel van de trilogie verschijnt op 2 maart: SHANTEL // SHANTOLOGIE “The BUCOVINA CLUB YEARS”. De dubbel-cd bevat 34 mixen, nummers uit een opwindend tijdperk dat begint eind jaren negentig en doorloopt tot 2007. Het tweede deel is al in voorbereiding. En er komt nog meer!