YĪN YĪN

In de numerologie zeg je:
‘Het getal één is een priemgetal en betekent het begin en de enkelvoudige aard van het universum. Het is ook gerelateerd aan voltooiing, perfectie, harmonie, motivatie, prestatie en onafhankelijkheid. Het getal twee daarentegen, gaat over twee kanten zien van elke situatie, diplomatie, partnerschap en de veranderlijke aard van het leven. Deze twee getallen vormen samen het getal 12. dat staat voor dynamisch en energiek individu en voor niet bang zijn van het verleggen van grenzen.’

In de zomer van 2017 zijn Kees Berkers (Baby Galaxy, YAYAYA) & Yves Lennertz (Bounty Island) begonnen met het schrijven en opnemen van liedjes in een balletschool in een afgelegen dorp aan de voet van het Plateau van Doenrade nabij Alpaca Mountain. Als fervente platenverzamelaars, met beide leden die een collectie hebben die bijna elk muzikaal tijdperk en genre omspant, sijpelen details uit veel verschillende genres sijpelen door in hun muziek.

Met Zuidoost-Aziatische muziek uit de jaren ’60 en ’70 als belangrijkste inspiratiebron, terwijl ze ook hun individuele muzikale achtergronden en interesses in brengen, resulteerde de opname in een opmerkelijke set van nummers met een mix van wereldmuziek, disco, funk en elektronische muziek.

Het heen en weer gaan tussen de twee leden tijdens het creatieve proces wordt gesymboliseerd door de naam van hun debuut-band, ‘Pingpxng’ , die beschrijft hoe twee schijnbaar tegengestelde krachten eigenlijk complementair kunnen zijn. Het aantal nummers op het debuut, twaalf, symboliseert de drang van de leden om nieuwe muziek te ontdekken en te creëren, niet gehinderd door grenzen of beperkingen.

‘Pingpxng’ kwam in de vroege zomer van 2018 uit op cassette via Coaster Records (NL) en Interceptor Editions (DE). 12 nummers op één tape met twee kanten.