Bekendmaking presentatoren ON AIR studio

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

RTV Noord zendt 10 uur lang live uit vanuit de ON AIR studio op het festivalterrein van BFG!

Presentatoren Marcel Nieuwenweg en Leonie Albers ontvangen afwisselend gasten die een bijzonder verhaal vertellen bij het thema vrijheid. Denk aan; Pieter Wittenberg die vluchtelingen hielp op Lesbos, journalist Willem Groeneveld over vrijheid van meningsuiting, Henk-Jan Hofman over de tientallen Oekraïners die hij bij de grens met Polen ophaalde en hier ondergebracht,  taboe-doorbreker Linda de Munck over seksuele vrijheid en de uit Afghanistan gevluchte Spoozhmay. Ook treden er zeer uiteenlopende artiesten op in de ON AIR studio zoals; Go_A (Songfestival inzending Oekraïne in 2021), The Vices, Steernvanger,  Erwin de Vries, Ismaël Jabbi en WadAap!

Marcel Nieuwenweg:
Presentator Marcel Nieuwenweg staat de eerste 5 uur, van 12.00-17.00, in het glazen huis. Deze geboren Kanaalster zie je wekelijks als presentator van het tv-programma Noord Vandaag. Op radio Noord is hij elke zaterdag te beluisteren in het radioprogramma Noord en Ommeland. De perfecte dag in vrijheid is voor Marcel een dag waarin hij ‘s ochtends niet weet wat de dag brengt, maar dat hij alle vrijheid heeft om te kiezen wat hij gaat doen.

Léonie Albers
Presentator Léonie Albers presenteert de laatste 5 uur; van 17.00-22.00 vanuit het glazen huis op het festivalterrein. Léonie is een geboren stadjer. 

Je kunt haar kennen van het tv-programma Noord Vandaag of als 1 van de presentatoren van Expeditie Grunnen.  Het ultieme gevoel van vrijheid vindt Léonie in de achtertuin van haar boerderijtje, te midden van een kampvuur, met familie en vrienden en muziek van Etta James.