Bevrijdingsfestival Groningen 2021 gaat RADIO maken!

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Groningen gaat voor de editie van 2021 radio maken! Achter de schermen van het Bevrijdingsfestival Groningen wordt hard gewerkt aan een speciale editie van het festival.  Door de huidige corona maatregelen is het dit jaar helaas niet mogelijk om een grootschalig publieksevenement te organiseren. Daarom heeft de stichting Vier 5 mei besloten vol in te zetten op een alternatief waarin de kern van het festival overeind blijft staan. En welk medium is daar beter voor te gebruiken dan de radio?

Samenwerking 75+1 jaar vrijheid Groningen

Vrijheid is een werkwoord èn vier je samen! Daarom is besloten om voor deze speciale editie de handen ineen te slaan met de projecten van 75 + 1 jaar vrijheid Groningen. 75 jaar vrijheid Groningen verzamelde voor het jubileumjaar verhalen uit alle Groninger gemeenten en vertelt hiermee het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in 75 iconische verhalen. Met veel waardering en trots wordt een deel van deze verhalen op impactrijke wijze verweven in het programma van het Bevrijdingsfestival.

Radioshow met livestream

Op een unieke locatie in de stad Groningen wordt een pop up studio gebouwd waar 12 uur lang het thema vrijheid vol in de spotlight staat. De verhalen van de vrijheid worden gedeeld door gebruik te maken van spoken word, podcasts, reportages en interviews. Natuurlijk met een muzikale omlijsting zoals je die mag verwachten van het Bevrijdingsfestival Groningen. De radio uitzending is live te volgen via een stream.

 

Bekendmaking artiesten

In maart wordt bekend gemaakt welke artiesten dit jaar de Ambassadeurs van de vrijheid zullen zijn. Zij verbinden, zoals elk jaar op 5 mei, de 14 festivals met elkaar door hun optredens en verhalen over vrijheid.

De organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen kan niet wachten om online samen met jullie op 5 mei de vrijheid te vieren.