BFG 050 gaat live!

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Donderdag 5 mei 2022 gaat het Bevrijdingsfestival Groningen weer live! Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het grootste festival van Groningen zodat men elkaar weer kan ontmoeten op de drafbaan. Bij deze de eerste namen van de line-up en een aantal veranderingen.

Vrijheid in verbondenheid

Vrijheid is voor ons Nederlanders onlosmakelijk verbonden met wie we zijn. Ook de discussie over wát vrijheid inhoudt is onderdeel van onze traditie en cultuur. Maar wat betekent vrijheid? De actualiteit laat zien dat vrede en vrijheid helaas niet vanzelfsprekend zijn. De organisatie zal in aanloop naar 5 mei vorm en inhoud zoeken die passen bij de huidige ontwikkelingen. Juist in deze tijd is het essentieel om in verbinding met elkaar te blijven, om samen te gaan staan voor onze vrijheid. Het jaarthema van 2022 is dan ook ‘Vrijheid in verbondenheid’.

Eerste namen Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen 2022 presenteert met veel trots de allereerste namen. Hou de website en social media kanalen van Bevrijdingsfestival Groningen in de gaten, want de komende weken zullen nog meer namen bekend worden. Dit zijn de eerste bevestigde artiesten.

  • Donnie (ambassadeur van de vrijheid en helicopteract)
  • Goldband
  • Selah Sue
  • Jungle by Night
  • Joost van Bellen
  • The Vices

Ambassadeur van de Vrijheid

Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie treden op als Ambassadeurs van de Vrijheid.En Donnie is de helicopteract van Groningen.Ook dit jaar werkt het Bevrijdingsfestival Groningen samen met een aantal regionale ambassadeurs van de vrijheid. Deze namen zullen snel bekend worden gemaakt via onze socials.

Ticketing & Drafbaan

De coronacrisis van de afgelopen twee jaar heeft op heel veel manieren impact gehad. Het heeft ook de Bevrijdingsfestivals, als onderdeel van de evenementensector, hard geraakt. Het heeft ontwikkelingen die al langer gaande waren versneld. Dit is wat jullie hiervan gaan merken. Als eerste provincie in Nederland gaat Groningen een pilot draaien voor ticketing. Met alle veranderingen en de hogere kosten is het voor Bevrijdingsfestival Groningen niet meer haalbaar om gratis een kwalitatief hoogwaardig festival neer te zetten. Daarom wordt er deze editie een ticketprijs van € 5,- ingevoerd. Tickets zijn vanaf nu te boeken op de website van Bevrijdingsfestival Groningen. Daarnaast vindt Bevrijdingsfestival Groningen het van groot belang dat iedereen het Bevrijdingsfestival kan meemaken en daarom krijgen mensen met een stadjerspas gratis toegang. Over hoe & wat horen jullie snel meer via de socials en de website.

Een tweede grote verandering is dat het festival niet meer in het hele Stadspark zal plaatsvinden, maar enkel op de Drafbaan. De grootste reden voor deze aanpassing is het waarborgen van de veiligheid van de bezoekers. Op het besloten terrein van de drafbaan met een capaciteit van 60.000 wordt iedereen die live het festival wil bezoeken ontvangen. Daarnaast is er voor iedereen die er niet bij kan zijn een veelzijdige uitzending via RTV Noord en onze socials. Deze bestaat uit muzikale optredens, vrijheids reportages, backstage beelden, interviews, verhalen, muziek en heel veel meer.

De organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen kan niet wachten om samen met jullie op 5 mei 2022 de vrijheid te vieren.