Bevrijdingsfestival Groningen verplaatst naar 2021

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

De overheid heeft op maandag 23 maart nieuwe maatregelen bekendgemaakt om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Bijeenkomsten, en dus evenementen zoals Bevrijdingsfestival Groningen, zijn tot 1 juni verboden. Dit betekent dat er in heel Nederland geen Bevrijdingsfestival kan plaatsvinden op 5 mei.

De organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen heeft besloten om het festival niet uit te stellen naar een andere datum dit jaar, maar onze vrijheid samen te vieren op 5 mei 2021. Directeur Diederik van der Meide: “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we in dit jubileumjaar geen Bevrijdingsfestival hebben. Maar het is simpel: gezondheid gaat voor. Er komen ontzettend veel mensen naar ons festival en dat is in deze tijd het laatste wat je wil. We kiezen er daarom voor om het festival te verplaatsen naar 2021”. 

We hopen dat we in 2021 met zijn allen weer in het Stadspark staan om samen onze vrijheid te kunnen vieren. Voor nu wensen we iedereen in deze tijd sterkte, blijf gezond en we zien jullie volgend jaar.

Team Bevrijdingsfestival Groningen