Eerste namen Bevrijdingsfestival 2020

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Met trots presenteren wij de eerste namen voor Bevrijdingsfestival 2020! DI-RECT, Royal Republic, Jungle by Night, Joost, Pongo, Balthazar, Dennie Christian, Marc Volt, Ghost in the Machine, Yue en Selene zijn de eerste namen die we bekend mogen maken. Afgelopen week werd al bekend gemaakt dat Roxeanne Hazes als Ambassadeur van de Vrijheid naar het festival komt. Het festival waar we stilstaan bij 75 jaar vrijheid, valt dit jaar op een dinsdag en is een nationale vrije dag.

DI-RECT heeft zichzelf het afgelopen decennia ruimschoots bewezen. De band rondom zanger Marcel Veenendaal kennen we: de rocksensatie die inmiddels is gerijpt tot een band die experimenteert met soul, pop en alternatieve muziek. Met een Edison op zak, grote festivals zoals Pinkpop én twee shows in Ahoy in de planning staat de band terecht op de Main Stage.

Joost speelde in januari Noorderslag plat. De rapper stond eerder al in Koninklijk Theater Carré en op Lowlands. Nu verwelkomen we hem op de Sena Performers Stage. Joost was al bekend in vele subculturen voordat hij zijn voorliefde voor beeld maken samen liet gaan met zijn liefde voor muziek. Een huwelijk dat hem een eindeloos creatief perspectief lijkt te geven om te spelen met de emoties, aannames en gedachtes van de kijkers en luisteraars.

Ook Pongo stond onlangs nog in Groningen tijdens Eurosonic. De Portugees-Angolese zangeres nam hier een Music Moves Europe Talent Award in ontvangst. En dat is niet voor niets. Haar muziek belichaamt de vernieuwing in Kuduro gemixt met EDM, bass, Dancehall en melodische pop, te danken aan haar Afrikaanse roots.

Bekijk de hele line-up hier