EERSTE NAMEN: TOM WALKER, THOMAS AZIER, OMAR SOULEYMAN EN MEER

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

De eerste acts voor het Bevrijdingsfestival zijn bekend. Tom Walker, Thomas Azier, MY BABY, Omar Souleyman, Les Amazones D’Afrique, $hirak, Jirri11 en Young Ellens zien we op 5 mei in het Stadspark.

Tom Walker brak in 2018 door met de hit ‘Leave a light on’. Het nummer stond in 17 landen op nummer 1, werd wereldwijd twee miljoen keer verkocht en zorgde voor 300 miljoen streams. Naast zijn eigen shows stond de zanger in het voorprogramma van George Ezra en The Script en speelde op meer dan 40 festivals in Europa. Op 1 maart komt zijn debuutalbum ‘What A Time To Be Alive’ uit. Hij werkte hiervoor met producers zoals Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys), Steve Mac (Ed Sheeran) en Mike Spencer (Years & Years).

$hirak kennen we als een van de populairste hiphop producers. Zijn eerste hit was in 2015 met ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine & Ronnie Flex en won in datzelfde jaar zowel de Popprijs als een Edison voor het beste album van het jaar met hiphopcollectief New Wave. Inmiddels timmert hij ook als solo artiest hard aan de weg.

Omar Souleyman weet al jaren zijn publiek te laten genieten met een mix van Arabische muziek met Westerse invloeden. Na vele optredens op bruiloften, verjaardagen en anderen feesten is hij inmiddels niet meer weg te denken van de grotere podia. In 2018 sloot hij het festival Noorderzon af wat volgens velen één van de beste concerten op het DOK ooit was.

Vier de vrijheid met ons mee? Laat het ons weten via ons Facebook event!

We presenteren op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘In vrijheid kiezen’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het vfonds, de Gemeente Groningen en Provincie Groningen.