Waar kan ik gevonden voorwerpen ophalen?

Alle gevonden voorwerpen zijn vanaf maandag 9 mei op te halen bij gemeente Groningen. Adres: Kreupelstraat 1

Hoe kan ik kaartjes kopen voor Bevrijdingsfestival Groningen?

Wat leuk dat je naar Bevrijdingsfestival Groningen wilt komen! Kaartjes zijn snel en gemakkelijk te bestellen via deze link!

Hoelaat is Bevrijdingsfestival Groningen?

Op donderdag 5 mei opent de ingang van Bevrijdingsfestival Groningen om 12:00 uur en het festival eindigt om 23:45. 

Welke artiesten treden er op?

Vindt onze te gekke line-up hier of bekijk onze gehele programmering hier.

Hoe wordt de Drafbaan ingevuld?

Wij hebben de Drafbaan groots ingedeeld met veel verschillende area’s. Naast toffe acts op onze vertrouwde Main Stage hebben wij ook de Oelala SENA Stage met een tent die nog groter is dan ooit tevoren! Reflecteren, genieten en het aanhoren van mooie verhalen kan bij de Reflect stage. Of wil je gewoon relaxen in de zon met goede muziek, marktkraampjes en leuke activiteiten? Dan is de Tuin voor de Vrijheid thé place to be!

Zijn er ook overdekte podia’s?

Jazeker! De Oelala SENA Stage bevindt zich in een grote tent. Deze is nog groter dan alle voorgaande jaren, zodat er extra veel mensen binnen kunnen dansen. Verder zal de Reflectstage met gastsprekers zich ook binnen bevinden.

Waarom kost een ticket €5,-?

Dit jaar vindt er een pilot met ticketing plaats bij het bevrijdingsfestival Groningen waarbij €5,- excl. servicekosten gevraagd wordt. Waarom niet gratis? Waarom juist groningen? En waarom niet ook in andere provincies? Logische vragen vinden wij, en laten we heel helder zijn, ook wij willen dat het BFG gratis blijft. Waarom dan toch entree vragen? We nemen jullie graag mee in onze gedachtengang en besluitvorming. Er spelen een aantal factoren mee, zoals de grote prijsverhogingen waar we dit jaar mee geconfronteerd worden. Denk aan inkoop en huur van alle materialen. Maar ook een stijging van de loonkosten van partners en onderaannemers. Deze kostenstijging hangt, zoals jullie zullen begrijpen, samen met de impact op de cultuursector door Corona. Verder is het belangrijk om te melden dat dit vraagstuk al vele jaren op tafel ligt, zowel op provinciaal als landelijk niveau. Ieder festival probeert op eigen-wijze om te gaan met de uitdagingen die het organiseren van een gratis festival van deze omvang met zich meebrengt. En ieder festival maakt hierin haar eigen keuzes, dit varieert van: het vercommercialiseren van een deel van het event, tot kleinschaliger produceren, stevig onderhandelen met ketenpartners en het onderzoeken van subsidies en sponsoring… Helaas zijn dit oplossingen voor de korte termijn en biedt het geen duurzaam antwoord op hoe we een financieel gezond groots festival kunnen blijven produceren. Groningen durft het aan om als eerste provincie een een pilot te doen met het vragen van een entreeprijs. We worden hierin ondersteund door Het Nationaal Comité, het V-fonds, het ministerie van BZK, het RVT van Stichting vier 5 mei en de gemeente Groningen.

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen het Bevrijdingsfestival kan bezoeken kunnen Groningers met een kleine beurs een gratis kaartje bestellen via gratisnaar@bevrijdingsfestivalgroningen.nl. Ook met je stadjerspas kan je gratis naar binnen en kunnen een kaartje bestellen via www.bfg050.nl/tickets .

We krijgen veel reacties op deze pilot, veel van jullie begrijpen deze ontwikkeling, anderen reageren emotioneel en voelen zich beknot in hun recht en vrijheid. Het festival is van en voor alle Groningers en we nemen jullie uiterst serieus. Jullie meedenken wordt enorm gewaardeerd. Ideeën, vragen, opmerkingen en suggesties kun je mailen naar: info@bfg050.nl

Wat kan ik doen als ik geen ticket(s) kan betalen?

Iedereen is welkom op Bevrijdingsfestival Groningen! Wil jij graag komen, maar heb jij geen mogelijkheid om de ticket(s) te betalen dan kan je mailen naar gratisnaar@bevrijdingsfestivalgroningen.nl. Ook met je stadjerspas kan je gratis naar binnen en kunnen een kaartje bestellen via www.bfg050.nl/tickets .

Is de show ook online te volgen?

Samen met onze partners bij RTV Noord zetten wij een geweldig online programma neer, zodat ook de mensen thuis mee kunnen genieten! De link naar de uitzending zal op 5 mei via de website en social mediakanalen worden gedeeld.

Kan ik het terrein verlaten en hier later weer opkomen tijdens Bevrijdingsfestival Groningen?

Wanneer je op 5 mei het terrein verlaat dan is het niet mogelijk om weer het terrein te betreden. Ieder ticket geld eenmalig als entreebewijs. Op het terrein is het mogelijk om te drinken, te eten, te toiletteren en zijn overige noodzakelijke benodigdheden aanwezig. Hierdoor is het niet nodig dat je het terrein verlaat en kan je genieten van een dag vol met krachtige verhalen en goede muziek.

Moet ik mijn ticket(s) printen?

Wij kunnen jouw ticket(s) vanaf jouw smartphone scannen, zorg er wel voor dat je jouw ticket(s) hebt gedownload. Uiteraard is het ook mogelijk om je ticket geprint mee te nemen.

Kan ik op de dag zelf nog ticket(s) kopen?

Wees er snel bij, want OP=OP! Het festival is nog niet uitverkocht, dus momenteel is het nog mogelijk om ticket(s) op de dag zelf te kopen. Mochten de ticket(s) bijna uitverkocht zijn, dan zullen wij dit via onze social media en website met jullie delen.

Mag ik eten of drinken meenemen naar Bevrijdingsfestival Groningen?

Het is niet toegestaan om drinken, eten, drank of andere verdovende middelen mee te nemen naar Bevrijdingsfestival Groningen. Wel zijn er genoeg eet- en drinkmogelijkheden tijdens het festival om heerlijk te eten en te kunnen proosten!

Hoe kom ik op het festival?

Het festival bevindt zich op de Drafbaan in Groningen. Het festivalterrein is het beste bereikbaar te voet, met de fiets of het OV. De ingang bevindt zich net als voorgaande jaren aan de Concourslaan/Paterswoldseweg. Wanneer je door het standpark loopt zal de ingang bij de Drafbaan zich links bevinden. Deze ingang is hoogstwaarschijnlijk erg druk, waardoor er rijen ontstaan. Plan het laatste gedeelte van je reis daarom goed in! Houd er rekening mee dat er veel aan de weg wordt gewerkt in en rondom Groningen, wanneer je besluit met de auto richting de stad te komen.

Meer informatie over wandelroutes, fietsroutes, parkeerplaatsen, bushaltes/-tijden en treinstation/-tijden volgt snel!

Waar kan ik terecht met overige vragen?

Heb je meer vragen? Laat het ons weten via info@bevrijdingsfestivalgroningen.nl