Line-up Dansen bij de Vijver bekend 

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Het podium voor liefhebbers van house, techno, drum&bass en andere dance-stijlen krijgt een nieuwe locatie en daarmee een nieuwe naam: Dansen bij de Vijver. De organisatie heeft het programma zojuist bekend gemaakt. Op 5 mei staan Maduk, Spartaque, Harde Baas, Thrasher en MC Dart, NivesKa, 380VOLT en Ricardo Carota op het Bevrijdingsfestival Groningen.

Maduk
Liefhebbers van Maduk kunnen hun geluk niet op. Na vele jaren afwezigheid komt deze grootheid weer naar Groningen. We kennen hem van releases op Hospital Records, Liquicity Festival en zijn eigen Maduk & Friends feesten. Verwacht dus een mooie drum&bass set bij de vijver.

Spartaque
De Oekraïense techno-koning Spartaque, tegenwoordig woonachtig in Barcelona, is wereldwijd te zien op zowel Elrow-feesten als de grote clubs in Korea. Naast zijn eigen werk is de DJ regelmatig te horen op andere mixes, podcasts en in radioshows. De afgelopen jaren is hij naast ADE niet in Nederland te zien geweest. Daarom dus met recht: techno-headliner van de dag!

Gronings trots
Een aantal Groningse helden mogen natuurlijk niet ontbreken. We verwelkomen dance-legende Harde Baas. Exact tien jaar geleden begon hij met draaien in de Groninger nacht. Om dat te vieren draait hij een speciale set op het Bevrijdingsfestival.

Ook zien we PRSPCT-labelbaas Thrasher met MC Dart. PRSPCT staat als label en agency al 20 jaar voor het hardere segment in de ‘bass-music’. Thrasher is als oprichter het gezicht van dit label en dé artiest die de liefhebbers van de hardere breaks laten dansen.

Programmeur Merlijn Poolman: “De line up is een uitgebalanceerde mix van lokale top acts die aan hun faam konden bouwen in onze stad en artiesten die nu internationale furore maken. Je merkt bij dit podium dat er een mix van mensen ontstaat die onze vrijheid komen vieren, die normaal misschien niet naar hetzelfde feest zouden gaan. Dat gevoel van verbondenheid is echt wat deze dag uniek maakt”.