Line-up Local Heroes bekend

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Dat het noorden vol zit met talent, dat wisten we natuurlijk al. Met het podium Local Heroes laten we dit met trots zien. Eerder stonden Inge van Calkar, Orange Skyline en Town of Saints op dit podium. Maak je borst maar nat!

Chief Of Smoke, Daisy, Los Obamas, The Mudd, Martijn van der Zande, Small Town Bandits, Woe Blind Birds, The Vices en Yvi zijn bevestigd en staan op 5 mei op het Local Heroes podium. Dat is op 21 maart bekend gemaakt tijdens het programma Daan&Haan op OOG Radio. De laatste plek op het programma, dat is samengesteld door POPgroningen, is gereserveerd voor de houder van de POPgroningen Talent Award.

De heren van Small Town Bandits nemen tijdens het 5voor5-moment de rol van lokale Ambassadeur van de Vrijheid op zich. Op dat moment wordt door het hele land de vrijheid groots gevierd. De band brengt dan net als andere Ambassadeurs het nummer ‘Iedereen is van de wereld’ ten gehore. In 2018 stond deze band in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Sindsdien worden hun catchy popnummers regelmatig op o.a. NPO Radio 2 en 3FM gedraaid.

Martijn van der Zande maakt eigen werk wat bij hem past waar je graag bij meezingt. Aansprekende en Nederlandse teksten worden met gevoel en een hele fijne karakteristieke stem. Smaakt naar meer!

Riffs en rock ‘n roll liefhebber? Dan moet je hier zijn!

The Mudd speelt catchy riffs, melancholische teksten en dat alles met een underground randje. Het viertal bracht het afgelopen jaar een debuutsingle uit en stond o.a. op Grunnsonic. Van heavy rocktrio Chief Of Smoke kunnen we groovende riffs en vooral rechttoe rechtaan rock and roll verwachten. Met vuig orgelwerk, gitaren, punkrockdrums en mondharmonica heeft ook Los Obamas een eigen energieke mix van rock and roll, surf en garagerock. The Vices is eind 2018 pas opgericht maar is zeker geen onbekende in de Groningse muziekscene. Met een eigen verfrissende visie op rock, surf en garage zet de band een eigen sound neer. Eerder dit jaar deden ze dit zelfs al op een tour door Engeland.

Hit the North
POPgroningen presenteert ook een aantal Hit the North acts op het Local Heroes podium. De eerste hiervan is Daisy. De jonge singer-songwriter met haar dromerige pop en folksongs, stond in de finale van Kunstbende en werd via Drentsch Peil XL geselecteerd voor het traject. Het Friese Woe Blind Birds maakt zorgvuldige muziek, op zoek naar schoonheid, rust en vervoering in de verwildering en vervreemding van de alledaagse chaos, denk hierbij aan Radiohead en Sigur Rós. Uit diezelfde provincie komt Yvi. Hij schrijft verhalende, melancholische, maar troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, terwijl de band-arrangementen invloeden hebben van Bon Iver en Elbow.

Op 19 april spelen Het Kanaal, DOR, Cashmyra en Hollow Men voor de laatste plek op het podium voor lokaal talent, tijdens de eindronde van de POPgroningen Talent Award in Vera.

Hit the North is het talentontwikkelingstraject van ESNS, Popfabryk, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Into the Great Wide Open. Uit Drenthe, Friesland en Groningen worden ieder 3 talentvolle acts geselecteerd die meedoen aan Hit the North. Naast bootcamps en coaching behoort een optreden op de verschillende bevrijdingsfestivals ook bij het traject.