Line-up Podium Noord bekend

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Kayak, Bert Hadders & Joost Dijkema, Hail Gewoon, Lucas & Gea, Harm Tabak, Merulsa, Irene Wilkens & Sikkom Kult, Lars Koehoorn & band en Los Cascos zijn bevestigd voor Podium Noord op Bevrijdingsfestival Groningen. Dit is vandaag bekendgemaakt door partner RTV Noord.

Kayak
De band Kayak werd in 1972 opgericht door Ton Scherpenzeel. Hij is nog het enige originele bandlid van deze fenomenale band die verder bestaat uit Groningse zanger Bart Schwertmann, gitarist Marcel Singor, basgitarist Kristoffer Gildenlöw en drummer Hans Eijkenaar. In 2018 kwam het album Seventeenuit wat veel positieve recensies opleverde en een hoge notering in de hitlijsten.

Bert Hadders & Joost Dijkema
Hoewel Bert Hadders zo’n veertig jaar geleden zijn geboorteplaats 2e Exloërmond verruilde voor het leven in ‘Stad’ bouwde hij middels de personages in zijn liedjes een nieuwe, virtuele nederzetting in de Drents/Groningse Veenkolonies. Hadders bezingt deze mensen met empathie, humor en aandacht voor detail. Hij wordt geflankeerd door de Drentse Stadjer Joost Dijkema, een fenomenale fingerpicker op gitaar en banjo.

Exclusief: Hail Gewoon
Het is dit jaar 30 jaar geleden dat de band Hail Gewoon werd opgericht. Na vijf albums en honderden optredens kondigde de band in 2013 aan te stoppen. Speciaal voor Bevrijdingsfestival Groningen pakken de muzikanten hun instrumenten na 6 jaar weer uit de kast en treden ze in originele bezetting op. Programmeur Rolf is erg blij met de wederopstanding van deze band: “Speciaal voor dit festival komen ze in originele bezetting. Daarnaast zijn we erg trots op de jonge talenten zoals de 16-jarige Merulsa en Lars Koehoorn, die dit jaar voor het eerst met zijn eigen band komt”

Ook Lucas & Gea, Harm Tabak, Irene Wilkens & Sikkom Kult en Los Cascos staan op 5 mei op Podium Noord om de vrijheid te vieren.