NIEUWE NAMEN: CRYSTAL FIGHTERS, SYML, GUTS, BOKOESAM EN MEER

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

We hebben een reeks nieuwe namen voor jullie! Bevrijdingsfestival Groningen verwelkomt Crystal Fighters, SYML, Alma, GUTS, The Mauskovic Dance Band, Tabitha, Oes, Rooks en Bokoesam.

Main Stage
Crystal Fighters, bekend van de enorme hit ‘Plage’, is niet meer weg te denken van de festivalweides. Deze indie-helden weten hoe ze het publiek moeten entertainen en dat is precies wat ze op 5 mei gaan doen in Groningen.

Ook SYML (Brian Fennell, oprichter van de band Barcelona) is bevestigd voor het festival. Met het nummer ‘Where’s My Love’ heeft hij één van de grootste hits van de afgelopen jaren op zak. Op 3 mei komt zijn debuutalbum uit die ook zeker te horen zal zijn in het Stadspark. Precies op tijd om nog even teksten te oefenen!

De Finse zangeres Alma is allesbehalve een typische popprinses. Haar muziek is een echte mengelmoes van verschillende stijlen, zo zegt ze zelf. Met bekende nummers als ‘Chasing Heights’ en ‘Dye My Hair’ wordt er reikhalzend uitgekeken naar haar debuutalbum die in april uitkomt.

Sena Performers Stage
Tabitha bracht in 2018 haar EP ‘Gevonden in Verdwalen’ uit en werkte samen met o.a. Ronnie Flex en Josylvio. Daarnaast heeft de zangeres de stichting ‘Mooi zoals je bent’ opgericht. De stichting motiveert en stimuleert jongeren door evenementen en trainingen aan te bieden en zo even te ontsnappen aan de dagelijkse druk.

Bokoesam was onderdeel van het hiphopcollectief New Wave dat in 2016 de Popprijs won. In 2017 gaf hij een uitverkochte show in Paradiso Noord. Zijn nieuwste album ‘Nachtvlinder’ is opgenomen tijdens een muzikale reis naar Berlijn. Door de jaren heen heeft de rapper een eigen plekje veroverd in de Nederlandse hiphopscene.

Rooks maakt kenmerkende tracks, geïnspireerd door Amerikaanse trapen R&B. De rapper werd eerder opgepikt door hiphipplatform 101Barz. Samen met zijn producer Emage zorgt hij voor sterke nummers wat resulteert in een energieke show.

Zangeres Oes had het niet altijd makkelijk. Toch heeft ze haar droom om te zingen en dansen nooit opgegeven. “Ik wil doen waar ik energie van krijg, wat me blij maakt en waar ik van hou. En er is niemand die me tegenhoudt. I came to stay!” Verwacht heerlijke tropical, urban popsongs uit de speakers tijdens haar show.

Weide Wereld 
De tropische afro-beats van het Franse GUTS zijn niet te missen in de line-up van Weide Wereld. GUTS neemt een nieuwe band mee: The Akaras de Scovill. Een veelbelovend optreden waarbij het publiek niet stil zal kunnen staan!

Nicola Mauskovic ging met zijn broers de studio in om met muziek te experimenteren. Na een paar maanden was daar The Mauskovic Dance Band. Samen met Colombiaanse percussionist Pablo gaat de band op tour met hun hypnotische en simplistische klanken en daarbij slaan ze Bevrijdingsfestival Groningen niet over!

Namen die eerder bekend zijn gemaakt

MAIN STAGE
Tom Walker
MY BABY
Thomas Azier

SENA PERFORMERS STAGE
Young Ellens
$hirak
Jiri11

WEIDE WERELD
Omar Souleyman
Les Amazones D’Afrique

PODIUM NOORD
Harm Tabak
Merulsa
Irene Wilkens & Sikkom Kult
WANTON
Bert Hadders & Joost Dijkema
Lars Koehoorn & band
Lucas & Gea
Los Cascos
Hail Gewoon
Kayak