ON AIR studio!

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival 2021 was volledig ON AIR, maar dit jaar kunnen we elkaar gelukkig weer ontmoeten op de drafbaan! Tijdens de editie van afgelopen jaar hebben we veel aandacht kunnen geven aan inhoudelijke verhalen, bijzondere initiatieven en verdiepende reportages. Dit past helemaal bij de ambitie van de organisatie om het thema vrijheid van alle kanten in de spotlight te zetten! Vrijheid is meer dan de afwezigheid van oorlog, vrijheid gaat ook over kunnen zijn wie je bent, je mening kunnen uiten en nog heel veel meer. Dit jaar hebben we een partner gevonden in RTV Noord! Samen verzorgen we een 10 uur durende live uitzending vanaf onze ON AIR studio op het festivalterrein. De uitzending start om 12 uur en duurt tot 22 uur ‘s avonds. 

We nemen je alvast een beetje mee in wat je kan verwachten 5 mei. Zo gaat verslaggever Ronald gaat met zijn bus op expeditie in Grunn om ons te laten zien wat er in de provincie allemaal te beleven valt op 5 mei. Hij is onder andere te vinden op de braderie in Farmsum, bij de legervoertuigen optocht in Appingedam en bij de landing van de helicopteract Donnie. En sta niet gek te kijken wanneer je verslaggever Marco tegenkomt terwijl je aan het hoepelen bent in de Tuin van de Vrijheid, of terwijl je aan het meezingen bent met de local heroes in de Oelala tent. Hij is de hele dag aan het struinen over de drafbaan op zoek naar mooie gesprekken en blije mensen.

Nieuwsgierig naar wat er achter de schermen gebeurt? Dan moet je Beppie in de gaten houden, zij neemt je de hele dag mee backstage waar ze artiesten het hemd van het lijf vraagt, en op onderzoek uitgaat op plekken waar niemand anders mag komen. Alles wat ze te weten komt is te zien in de uitzending.

In de ON AIR studio van RTV Noord laten presentatoren Leonie en Marcel je de vele gezichten en kanten van vrijheid zien. De hele dag lopen bijzondere en inspirerende gasten in en uit om hun verhaal te delen, een muzikaal optreden te geven of festivalinformatie te delen. Stadsdichter Myron Hamming, ambassadeur Linda de Munck, de frontman van the Vices Floris, DE MEIDEN van toen , DJ Joost van Bellen, en festivaldirecteur Ebel Jan van Dijk… allemaal zijn ze te vinden in en om de Studio. En last nut not least, ook al ben je niet op de drafbaan, door in te tunen op RTV Noord kan je meegenieten van de vele artiesten die komen optreden tijdens het festival.  

Wij zijn enorm trots en blij met deze mooie samenwerking!