Oproep: crew 2020

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Het team achter Bevrijdingsfestival Groningen is al volop bezig met de voorbereidingen. Wil je ook werken op ons festival? Dat kan! We zoeken mensen voor de teams Horeca, Schoon en Vliegende Keep. Maar hoe werkt dat nou, op zo’n groot festival? We vroegen het aan Jort! 

Ha Jort, jij bent personeelscoördinator bij Bevrijdingsfestival Groningen, is dat hard werken?
Hey! Hard werken? Ach het kan soms doorzetten zijn. Maar dat is geen wonder met meer dan 600 mensen die zich allemaal op één dag inzetten voor Bevrijdingsfestival Groningen. Het is vooral heel leuk werken en gelukkig hebben we een ontzettend fijn team om ons heen, dat maakt alles een stuk fijner en efficiënter.

Wat maakt het werken op ons festival zo leuk?
Naast dat het bijzonder blijft om vrijheid te mogen vieren is het een hele toffe uitdaging om één van de grootste festivals in Nederland te organiseren. Alles moet kloppen op 5 mei: dat doen we met z’n allen en we hebben het ook nog eens leuk terwijl we aan het knallen zijn. Aan het eind van de avond, wanneer onze bezoekers van ons festivalterrein druppelen, realiseren we wat we hebben gedaan, namelijk: meer dan 100.000 mensen een onze vrijheid laten vieren, heel leuk!

Zijn er veel mensen die ieder jaar in de crew terugkomen?
Gelukkig wel! We werken ook met veel verenigingen samen die er jaarlijks bij zijn om te helpen met bijvoorbeeld het runnen van onze barren. 

Wat zijn de opvallends vragen die jij als personeelscoördinator krijgt?
Het is wel eens voorgekomen dat iemand heeft gevraagd op welke datum het Bevrijdingsfestival is….

Ook niet onbelangrijk: wat betekent 75 jaar vrijheid voor jou?
In het ‘nu’ lijkt vrijheid een vanzelfsprekendheid. Het is een voorrecht om dat gevoel te hebben en daar moeten we ontzettend blij mee zijn. We moeten alleen niet vergeten dat onze vrijheid kostbaar en fragiel is, een voorrecht. Vrijheid bestaat doordat wij, als samenleving, de vrijheid koesteren en beschermen. Iets waar 75 jaar geleden keihard voor gevochten is door onze (overgroot-) opa’s en oma’s.

En als laatste willen we graag weten: hoe kunnen mensen zich aanmelden?
Makkelijk: check deze link even en we hebben snel contact!