Programmering Bevrijdingsfestival Groningen compleet

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Met een paar hele toffe namen die we bekendmaken is de programmering voor het Bevrijdingsfestival 2019 helemaal rond! Nieuwe artiesten die bevestigd zijn: Danny Vera, Snelle, Ares, Yung Nnelg, Priceless en Latifah.

Main Stage – Danny Vera
Deze Zeeuwse zanger, muzikant en songwriter die rock ’n roll ademt, opent op 5 mei het festival. De zanger brengt Americana in de stijl van Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley ten gehore. Het publiek kan genieten van authentiek rockabilly sound met country invloeden. Naast Danny Vera staan onder andere Crystal Fighters, Tom Walker en MY BABY op het hoofdpodium. Kraantje Pappie sluit als Ambassadeur van de Vrijheid het festival af.

Sena Performers Stage
Lars Bos – alias rapper Snelle – stond in maart nog in een uitverkocht Simplon en komt op 5 mei terug naar Groningen. Hij is vastberaden om te bewijzen dat een Hollandse dorpsjongen ook een verhaal heeft dat heel Nederland kan inspireren.

Ook rapper Ares staat op het podium: “Bij shows ben ik gewoon mezelf. Het is tof als mensen springen op m’n tracks, maar ik geniet er ook van als ze echt luisteren naar wat ik te zeggen heb. Omdat ik veel freestyle is iedere show uniek. Als je er niet bij was, kom er nooit achter hoe het was, want in de volgende show is alles weer anders”.

Yung Nnelg heeft zichzelf op de kaart gezet als één van Nederlands meest unieke en eigenzinnige artiesten, met cross-over kunstprojecten op het gebied van muziek, mode, video- en fotografie. Ook op het gebied van live performances heeft Yung Nnelg een sterke reputatie en blijft met zijn energieke shows verrassen.

De Amsterdamse Latifah is dé vrouw van dit moment die met haar talent een veelbelovende artiest in de Nederlandse pop/urbanscene is. Een makkelijke jeugd had ze niet maar; dit heeft haar sterker gemaakt en gevormd tot de vrouw die ze nu is. In 2017 kwam haar EP uit waarmee ze op 4 binnenkwam in de Album Top 100. De hoogste notering voor een Nederlandse vrouwelijke rapper ooit.

Eerder zijn Bokoesam, Jiri11, Oes, Young Ellens, $hirak, Tabitha en Rooks voor dit podium bevestigd.

Dit betekent dat het programma rond is. De hele line-up vind je hier.