Song contest Sound of Freedom

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Groningen komt met de provinciale song contest “Sound of Freedom”. Singer-songwriters, bands, DJ’s, producers en solisten uit de provincie maken hiermee onder meer kans om dit jaar op te treden op Bevrijdingsfestival Groningen in het Stadspark!

Groningse muzikale talenten kunnen hun Freedom song (audio en/of video met de uitgeschreven tekst) inzenden via song@bevrijdingsfestivalgroningen.nl. De deadline voor het inzenden van een nummer is zondag 15 maart. Naast de kwaliteit van de muziek is het belangrijkste criterium dat het nummer gaat over vrijheid anno nu. Iedereen kan deelnemen en alle genres zijn welkom, van pop tot jazz en hiphop tot klassiek. 

De winnaar
Niet alleen mag de winnaar zijn of haar nummer op 5 mei ten gehore brengen op het podium bij Bevrijdingsfestival Groningen waar dit jaar 75 jaar vrijheid wordt gevierd, de artiest of band met het mooiste nummer ontvangt ook een geldbedrag van € 1000,-, coaching en een financiële bijdrage bij het maken van een opname in een studio.

De vakjury
Een vakkundige jury bestaande uit Joey Ruchtie (programmeur Bevrijdingsfestival Groningen en SPOT Groningen), Rolf Schreuder (programmeur Podium Noord op Bevrijdingsfestival Groningen en medewerker RTV Noord), Peter van der Heide (recensent Dagblad van het Noorden), Rein de Vries (OOG Radio/Scherpe Oren) en Inge van Calkar (singer-songwriter), beoordeelt de inzendingen voor 1 april 2020.

Klik op deze link voor alle voorwaarden.

Prins Bernhard Cultuurfonds
Sound of Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.