Verschilmaker Ahmad H Abdulwahab

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Ahmad Abdulwahab is onze verschilmaker van BFG2023.

Hij is op 4 mei aanwezig in Wageningen, bij de live tv uitzending van de NOS, om daar het vrijheidsvuur in ontvangst te nemen. Hij zal het vuur overhandigen aan de vrijheidslopers die het vuur naar Groningen zullen brengen.

Ahmad is onze verschilmaker omdat hij zich al jaren inzet om door middel van theater en cultuur om culturen te overbruggen. Zijn kracht is om nieuwe Nederlanders en medelanders op laagdrempelige en uitnodigde wijze kennis met elkaar te laten maken. Zijn kracht is om met een artistieke open blik te kijken naar de kansen en mogelijkheden van waardevolle ontmoetingen. Door zijn zowel professionele als persoonlijke benadering maakt hij het verschil voor velen.

Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een community van ruim 150 nieuwkomers die samen repeteren, voorstellingen maken en theatrale participatieprogramma’s ontwikkelen bij de voorstellingen van NITE en Club Guy & Roni.

Ahmad Abdulwahab, de initiatiefnemer van Bab Ad-Daar, maakte zelf het gevoel mee van een nieuwe deur die voor hem openging: “Als Syrische nieuwkomer in Groningen besloot ik om te gaan dansen. Ik wou een manier vinden om de dansskills die ik had ontwikkeld voordat ik naar Nederland kwam, te verbeteren. Maar ik zat meer thuis dan me lief was en ik wist niet waar te starten. Dus ging ik letterlijk aankloppen bij de Machinefabriek – de thuisbasis van het NITE en Club Guy & Roni – en vroeg ik of ze me konden helpen bij het ontwikkelen van mijn prestatievaardigheden.

Wij zijn trots dat Ahmad onze verschilmaker wil zijn!