Vrijheidsmaaltijd Bevrijdingsfestival Groningen

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Groningen is een provincie vol mooie gezichten en bijzondere verhalen. Hoe vaak staan we daar bij stil? Op 5 mei verbinden we Stadjers, Ommelanders én nieuwkomers door aan te schuiven bij de Vrijheidsmaaltijd die Bevrijdingsfestival Groningen in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert. Het jaarthema is “Vrijheid Vertelt”: ontmoet nieuwe gezichten, ontdek nieuwe verhalen en leer elkaars wereld kennen. Breng Groningen dichter bij elkaar op 5 mei!

We eten soep – Vrijheidssoep! Hét symbool van de Vrijheidsmaaltijd. Ieder jaar wordt de soep bereid door een bekende chef-kok. Dit jaar is de chef Nick Toet, bekend van zijn eigen YouTube-kanaal EtenMetNick en het televisieprogramma Taarten van Babel!

De mensen die deelnemen aan de maaltijd zijn de eerste gasten op het festivalterrein, waar ze anderen kunnen ontmoeten en samen in gesprek kunnen gaan over wat vrijheid voor hen betekent in deze tijd. Nederlandse veteranen, gasten uit Oekraïne, studenten, evenals bekende en minder bekende Groningers uit Stad en Ommeland schuiven aan. Samen delen wij verhalen, samen delen wij onze vrijheid en samen geven wij de vrijheid door. Ook al is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend… 

Maar, dat is nog niet alles: ook dit jaar zal er direct na de maaltijd weer gedanst worden! Samen met de helden van Bab Ad-Daar zullen we de grootste Dabke ooit gaan dansen! Dus: voetjes van de vloer en hand in hand op weg naar een geweldige opening van Bevrijdingsfestival Groningen 2024!

Vrijdag 5 mei

Tijd: 11.00 (inloop) 11.30- 12.30 maaltijd

Locatie: Drafbaan, Stadspark

Gratis toegankelijk, aanmelden via: https://forms.gle/hrodUSWi4bjeaGR89 

 

Meer info: 

https://bevrijdingsfestivalgroningen.nl/soep/

https://www.4en5mei.nl/vieren/vrijheidsmaaltijden

Contact: Marijke Westra

vrijheidsmaaltijd@bevrijdingsfestivalgroningen.nl