Winnaar Sound of Freedom: WadAap

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

In februari lanceerde Bevrijdingsfestival Groningen de provinciale song contest ‘Sound of Freedom’. Het duo WadAap is met het nummer ‘Vrij om te zijn’ door de jury als winnaar gekozen, zo is vandaag bekendgemaakt. 

De vakjury
Een vakkundige jury bestaande uit Joey Ruchtie (programmeur Bevrijdingsfestival Groningen en SPOT Groningen), Rolf Schreuder (programmeur Podium Noord op Bevrijdingsfestival Groningen en medewerker RTV Noord), Peter van der Heide (recensent Dagblad van het Noorden), Rein de Vries (OOG Radio/Scherpe Oren) en Inge van Calkar (singer-songwriter) hebben alle inzendingen beoordeeld. Naast kwaliteit hebben zij gelet op het thema ‘Vrijheid anno nu’. Het nummer ‘Vrij om te zijn’ van WadAap sluit hier naadloos op aan.

De jury: ‘WadAap levert een sterke inhoudelijke raptekst die met humor en positiviteit het onderwerp vrijheid van diverse kanten belicht. De speelse Nederlandstalige woordenstroom combineert soepel met de knap eenvoudig gehouden, zeer doeltreffende en aanstekelijke muziek. Zonder twijfel is ‘Vrij om te zijn’ één van de meest speelse inzendingen voor deze contest, waarbij het thema op een uiterst creatieve wijze wordt vertolkt. Fris, eigentijds en met een positieve ondertoon’. 

Beluister hier het nummer.

Bevrijdingsfestival Groningen verplaatst naar 2021
De winnaar van de contest wint een live optreden op het festival. In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus wordt het festival verplaatst naar 2021. De organisatie is nu in overleg met WadAap voor een geschikt moment. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van €1000,-, coaching en een financiële bijdrage bij het maken van een opname in een studio. 

Sound of Freedom wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.