Stadspark

Het Bevrijdingsfestival Groningen is dit jaar anders ingedeeld. Bekijk daarom de plattegrond van tevoren goed. Het festivalterrein is geopend vanaf 12.00 uur. Het eerste optreden start om 13:00 en het programma duurt tot 23:00 uur.

Bevrijdingsfestival Groningen vindt plaats op de Drafbaan in het Stadspark. Het festivalterrein is het beste bereikbaar te voet, met de fiets of het OV. De ingang aan de Concourslaan/Paterswoldseweg is vaak erg druk, waardoor er rijen ontstaan. Plan het laatste gedeelte van je reis daarom goed en kies een andere entree! Houd er rekening mee dat er veel aan de weg wordt gewerkt in en rondom Groningen.

Bij de entrees staan onze hosts klaar om je van informatie te voorzien.

LOPEND

Vanaf Station Groningen is het ongeveer twintig minuten lopen naar het Bevrijdingsfestival. Onderstaande route kun je gebruiken om het festivalterrein te bereiken.

Ga vanaf het Centraal Station (wanneer je uitkijkt op het Groninger Museum, herkenbaar aan de specifieke bouwstijl) links voor het gehele station langs en loop door tot de verkeerslichten. Ga bij de verkeerlichten linksaf het Emmaviaduct op, blijf aan de linkerzijde van de weg op het voetpad lopen. Het viaduct loopt over de treinsporen van Station Groningen. Loop het viaduct af richting de verkeerslichten. Ga hier rechtsaf en loop ongeveer 200 meter tot de ingang aan de Concourslaan/Paterswoldseweg. Vervolg hierna de weg tot aan de ingang van de Drafbaan.

OP DE FIETS
Bij elke ingang vind je fietsenrekken.

MET DE BUS
De bushalte Verzetsstrijderslaan ligt vlakbij de ingang van het festival. De volgende bussen stoppen bij deze halte:
Bus 3 Leek – Lewenborg
Bus 4 Roden – Beijum
Bus 133 Surhuisterveen – Groningen
Qliner 304 Drachten – Groningen

Vanaf P+R Hoogkerk is het festival met al deze bussen rechtstreeks bereibaar, tot wel 12x per uur.

Extra bussen van/naar Groningen tot na middernacht

Informatie over bustijden en extrabussen tijdens bevrijdingsdag is te vinden via onderstaande link: Busvervoer Bevrijdingsdag 2024!

MET DE TREIN
Plan je treinreis van tevoren via ns.nl of 9292.nl zodat je goed voorbereid op pad gaat. Let vooral op de terugreis met de trein. Na 23.00 uur kun je niet overal meer komen. Bovendien is het in de laatste trein vaak erg druk. Neem als het kan dus een trein eerder. Ook bij de kaartautomaten en oplaadpunten voor je OV-chipkaart is het op Bevrijdingsdag drukker dan normaal. Voorkom dat je door een lange rij de trein mist! Zorg dat er voldoende saldo op je OV-chipkaart.

MET DE AUTO OF TAXI
Kom je met de auto parkeer dan op P&R Hoogkerk. Vanaf daar rijden er bussen langs het Stadspark (halte Verzetsstrijderslaan, bij Koeriersterweg). Ook is er ruime (betaalde) parkeergelegenheid bij MartiniPlaza (zowel in de parkeergarage tegenover de entree, als op het terrein zelf rondom de gebouwen).

Gedurende de dag staan er vaak ook taxi’s langs de Paterswoldseweg, aan het begin van de Concourslaan.

ZIE OOK
Plattegrond

Groningen bereikbaar

Google Maps
9292.nl
QBuzz
ns.nl