Bab ad-Daar | Dabke to Go | 12:00 uur, 15:30 uur en 19:00 uur

DABKE TO GO

Thuis, in het theater of in de Tuin van de Vrijheid – DABKE kan altijd! Passend bij het tijdschema en de omgeving van het Bevrijdingsfestival, hebben we voor de gelegenheid een reizende en ’to go’ versie van de dabke gemaakt. Op vrijdag 5 mei ben je welkom om bij een van onze dabkes in het midden van het festivalterrein aan te sluiten! Doe mee,get a taste en kom terug voor meer!

DABKE TO GO | 12:00 uur, 15:30 uur en 19:00 uur

Tuin van de Vrijheid, Bevrijdingsfestival Groningen

Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’) is een community van ruim 150 nieuwkomers die samen repeteren, voorstellingen maken en theatrale participatieprogramma’s ontwikkelen bij de voorstellingen van NITE en Club Guy & Roni

Dans mee met de DABKE en vier en voel de vrijheid.

De Dabke zal plaats vinden midden op ons festival terrein

OVER BAB AD-DAAR

Ahmad Abdulwahab, de initiatiefnemer van Bab Ad-Daar, maakte zelf het gevoel mee van een nieuwe deur die voor hem openging: “Als Syrische nieuwkomer in Groningen besloot ik om te gaan dansen. Ik wou een manier vinden om de dansskills die ik had ontwikkeld voordat ik naar Nederland kwam, te verbeteren. Maar ik zat meer thuis dan me lief was en ik wist niet waar te starten. Dus ging ik letterlijk aankloppen bij de Machinefabriek – de thuisbasis van het NITE en Club Guy & Roni – en vroeg ik of ze me konden helpen bij het ontwikkelen van mijn prestatievaardigheden.”