Tuin van de Vrijheid

Geplaatst door Bevrijdingsfestival

Wat kan je verwachten in de Tuin van de Vrijheid? 

Je kunt je laten schminken, de mooiste henna tattoo’s laten zetten, er wordt graffiti gespoten, er zijn hoelahoeps, lekkere Oekraïense hapjes en diverse andere activiteiten.  Daarnaast  komen er ook verschillende acts zoals de schoonmakers en bakkers van StroomKragt Entertainment, maar ook een goochelshow door Joris de Graaf, optredens van circus Santelli en optredens van studenten van Noorderpoort. 

In de tuin van de vrijheid is een telefooncentrale te vinden van proces verbaal. Hierin is een directe lijn gelegd naar een persoonlijk gedichten. De Nebulist bellenblaas fiets is aanwezig en Wordbites is een woordkunstenaar die gesproken woord mixt met muziek, zang of dans. Pakkende performance-poëzie die kraakt, bijt of streelt. Breekbaar en sterk tegelijk.  En in de wijnbar zal een heuse dragqueen-bingo plaats vinden gepresenteerd  door Anastasia Von Beaverhausen.

Speeddaten met veteranen.

Sinds 1940 heeft Nederland ruim 675.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en ruim honderd vredesmissies. Nederland telde op 1 januari 2023 102.150 veteranen.

In een huiskamersetting kunnen bezoekers van het festival gaan speeddaten met veteranen om zo vragen te stellen en te luisteren naar hun verhalen.

Het Rode Kruis

Dit jaar is het Rode Kruis aanwezig om ons te informeren waar zij voor staan.

Hulp aan mensen in nood! Dichtbij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse, als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Als mensen moeten vluchten voor geweld of als hun huis is weggevaagd door een modderstroom. Voor jou en voor hen staan ze klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand bij je in de buurt om je te helpen als je dat nodig hebt.

Human Library

Verder is er een heuse human Library. Mensen uit Oekraïne zijn aanwezig om hun persoonlijke verhaal te delen. Dit kan in de tuin van de vrijheid, maar ook in het Reuzenrad.